Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο νεοσύστατος Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης σχεδίασε το πρόγραμμα των φετινών Λασσανείων, έχοντας να αντιπαρέλθει τόσο τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες όσο και τις τεράστιες διοικητικές μεταβολές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που επέφερε ο Καλλικράτης Ο νέος Δήμος Κοζάνης άνοιξε την αγκαλιά του σε κοινότητες με ευρύ πολιτισμικό χαρακτήρα και αποτελεί σήμερα ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, έναν θησαυρό πολιτιστικής παράδοσης και σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το πρόγραμμα των Λασσανείων, πέρα από τη φιλοξενία επαγγελματικών καλλιτεχνικών σχημάτων, κινείται σε δύο κατευθύνσεις • Την ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς με την καταγραφή και προβολή τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι με θέμα «Τσιαρτσιαμπάς: Ο Τόπος και οι Άνθρωποι», συνεχίζεται η συνεργασία μας με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με μια ημερίδα για το Λαϊκό Πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής Κοζάνης. • Την αξιοποίηση των τοπικών δυνάμεων στο χώρο του Πολιτισμού, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες, που αποτελούν ένα σημαντικό εργοτάξιο παραγωγής πολιτισμού

Στα πλαισια των Λασανειων 2011 ο Οργανισμος Πολιτισμου,Αθλητισμου Ναιολαιας Κοζανης,με την πολυμελη ορχηστρα των Αφιερωματων εδωσε μια ξεχωριστη βραδια με πολυ μουσικη και τραγουδι,διασκεδαζοντας τους παρευρισκομενους που ειχαν κατακλυση το χωρο του παρκου της Αγιας Παρασκευης. Την ορχηστρα παρουσιασε ο προεδρος του Πολιτιστικου Συλλογου Κροκου Χρηστος Μηλιωνης,καθως επισης αναφερθηκε στην εκδηλωση και ευχηθηκε να γινει θεσμος,γιατι το εχει αναγκη ο τοπος.
Επαιξαν:
1. Κρουστα      - Ο Σπυρος Βλαχος
2. Μπασο         - Ο Θανος Τρεμης
3. Πνευστα       - Ο Δημητρης Λαδοπουλος
4. Ακορντεον    - Ο Γιωργος Κοτιδης
5. Κιθαρες        - Ο ΜαρκοςΓκανατσιος                                            
6.Μπουζουκια  - Ο Μπαμπης Αποστολιδης
                            Ο Δημητρης Τσιμπερης
                            Ο Στρατος Εμμανουηλιδης
7.Τραγουδησαν - Η Ανθη Κωλετση
                            Η Ευα Σταμπολιδου
                            Ο Κωστας Γεροκωστας
                            Ο Σαραντης Τσαρελακης
                            Ο Βικτωρ Κοκκαλιαρης
                            Η Κωνσταντινα Τεντογλου
 Στον ηχο          - Χρηστος Τσομπανακης και
                            Σταθης Στεφανιδης
 Ενορχηστρωση- Δημητρης Τριανταφυλιδης

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

KOINO ELIMEIOTON

Γνωριζα οτι το Κοινο των Ελιμειωτων ηταν η επισημη ονομασια της επιτροπης για την προωθηση των ανασκαφων στο Παλαιοκαστρο της Καισαρειας,και η οποια συστηθηκε τον Ιανουαριο του 2011.Επισης υπαρχει και ιστολογιο με την διευθυνση www.elimeia2011.blogspot.com.για τις δραστηριοτητες της επιτροπης.