Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΟΚΟΥ 2012

Ηταν οπως καθε χρονο ενας χορος που στευθηκε απο απολυτη επιτυχια. Η συμμετοχη ηταν περαν απο το αναμενομενο, και το προγραμμα με τα παιδικα χορευτικα εδωσαν μια πολυ ομορφη πινελια στην βραδια,και η συνεχεια δοθηκε στην πιστα με πολυ χορο απο τους παρευρισκομενους
Έκλεψαν την παράσταση στη φετινή Έκθεση «Agrotica», η οποία ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, στη ΔΕΘ, οι γυναίκες του Κρόκου, αναπαριστώντας τον καθαρισμό του φυτού κρόκος, με τον τρόπο που αυτός γινόταν και τα παλαιότερα χρόνια!
Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, φρόντισαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, συνοδεία χάλκινων οργάνων, ενώ κέρασαν…κάθε περίπτερο της Έκθεσης πίτες και άλλα εδέσματα με κρόκο και όχι μόνο!
Κεντρικό σημείο αναφοράς, φυσικά, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ενώ παροντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, οι αντιπεριφερειάρχες Πασχάλης Χαρούμενος, Αθανασιος Κοσματόπουλος κι Γιώργος Δασταμάνης, ενώ πέρασε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Να σημειωθεί πως στη συνέχεια μοιράστηκε και το ιδιαίτερα καλαίσθητο ημερολόγιο της Περιφέρειας, με παραδοσιακές φορεσιές και προϊόντα από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.


Καταχωρήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2012 από τον/την Παναγιώτης
Κέρδισαν επάξια την προσοχή όλων, στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 24η Agrotica, οι γυναίκες του Κρόκου, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωακείμ Λιούλιας, ενώ τις …μύτες όλων τράβηξαν τα νοστιμότατα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα που παρουσίασαν και προσέφεραν στον κόσμο!
Οι κυρίες μέλη του Συλλόγου, ντυμένες με τις παραδοσιακές του φορεσιές, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα, ξεσηκώνοντας τους πάντες, συνοδεία χάλκινων που έπαιζαν παραδοσιακή μουσική και σκορπώντας άφθονα χαμόγελα.
Ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δουν από κοντά και τα απολαύσουν τα νοστιμότατα εδέσματα με συστατικό τον κρόκο, τις πίτες που έφτιαξαν με μεράκι τα μέλη του Συλλόγου!
Η παρουσία των γυναικών του Κρόκου στο περίπτερο της έκθεσης κέντρισα τα βλέμματα όλων και σίγουρα ξεχώρισε!
Δείτε τις όμορφες φωτογραφίες του Νίκου Ρουσόπουλου

EΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΟΚΟ
Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία αρκετού κόσμου, παρά τη βροχόπτωση και το κρύο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Κροκο η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, στο παρκο της Αγιας Παρασκευης.
KOΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠIΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ <<ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΙΟΥΛΙΑΣ>>.
Μετα την τελετη του καθαγιασμου των υδατων, ο Πολιτιστικος Συλλογος Κροκου σε μια ομορφη τελετη  πραγματοποιησε την  κοπη της Βασιοπιτας
Την παράσταση έκλεψε και φέτος η Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Βέττα και με τη συνοδεία κιθάρας του Νίκου Πλιάτσιου, που τραγούδησε κάλαντα των ημερών.

Το «παρών» έδωσαν ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιώργος Τζέλλος, ο πρώην βουλευτής Ρούλης Κοκελίδης και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.